علت بسته نشدن پنجره دو جداره چیست؟
بیشتر وسایلی که دارای مکانیزم باز وبسته شدن هستند ممکن است دچار اشکالاتی در باز وبسته شدن یا عایق بندی شوند. درب و پنجره های دو جداره نیز ممکن است دچار این اشکال شوند. پنجره هایی که بر اساس استاندارد ساخته نشده باشند یا به طور اصولی نصب نشده باشند پس از مدتی به اصطلاح دچار افتادگی می شوند یا از رگلاژ خارج می شوند. برای حل این مشکل لازم است تا پنجره ها مجدد رگلاژ شوند. در برخی موارد نیز به علت افتادگی پنجره به صورت طولانی مدت لولا های پنجره آسیب می بینند که این مشکل نیز با تعویض لولا ها یا تعمیر آنها حل می شود.
عوامل مختلفی مانند نگهداری نا مناسب از پنجره، به کارگیری قطعات نامرغوب در ساخت آن، نصب غیر استاندارد و رگلاژ غیر اصولی از جمله مواردی هستند که ممکن است باز و بسته شدن پنجره دو جداره را با مشکل مواجه کنند.
همچنین بخوانید: تبدیل پنجره لولایی به کشویی امکان پذیر است؟
بررسی عوامل بسته نشدن پنجره دو جداره
- خم شدن و شکستگی لولا ها و پروفیل ها و شل شدن پیچ های اتصال آنها
- عوامل انسانی مانند فشار به پنجره یا دستگیره هنگام باز و بسته کردن، آویزان شدن از پنجره، اقدامات خودسرانه برای تعمیر و رگلاژ.
- عدم استفاده از فریم آهنی در داخل دیوار که استحکام پنجره را پایین می آورد و باعث می شود پنجره به راحتی از تعادل خارج شود و نیاز به رگلاژ مجدد داشته باشد.
- عدم رگلاژ یا رگلاژ نا مناسب پنجره دو جداره موجب افتادگی و پایین آمدن لنگه ی باز شو می شود و باعث به وجود آمدن گیر بین باز شو و فریم می شود. این مشکل با رگلاژ پنجره حل می شود.
در ادامه به بررسی دقیق تر برخی از عوامل بسته نشدن پنجره و راهکار های بر طرف کردن آنها می پردازیم.
برای خرید و اطلاع از قیمت پنجره دو جداره در کرج با ارس پن تماس بگیرید. 02146893471
بسته نشدن پنجره دو جداره به علت به هم خوردن تنظیمات رگلاژ
این مورد یکی از شایع ترین علت های بسته نشدن پنجره دو جداره می باشد. ممکن است به علت باز ماندن پنجره به مدت طولانی رگلاژ لنگه ی باز شوی پنجره به هم بخورد و هنگام بستن آن احساس کنید به چیزی گیر می کند. هنگام بروز این مشکل اگر لولای پنجره قابل رگلاژ باشد به راحتی توسط یک آچار آلن و برداشتن لایه ی پوشش لولای پایین پنجره مشکل حل می شود. اگر لولای پنجره ی شما غیر استاندارد و از نوع معمولی باشد، برای این کار به یک تعمیر کار نیاز دارید.
بسته نشدن پنجره به علت گیر کردن قطعات زاماک به باز شو
در بسیاری از موارد ممکن است بازشوی پنجره هنگام باز و بسته شدن به زاماک برخورد کند. قطعات زاماک، قطعاتی استوانه ای هستند که هنگام پایین دادن دستگیره ی پنجره و بستن آن، اسپانیولت ها در آنها گیر می کنند. اگر هنگام باز و بسته کردن پنجره، لنگه ی باز شو به قطعات زاماک گیر کند یعنی رگلاژ پنجره ی شما از سمت لولا نیاز به تنظیم رگلاژ مجدد دارد. برای پیدا کردن زاماکی که موجب بسته نشدن پنجره می شود، می توانید ابتدا تمام زاماک ها را باز کرده و سپس آنها را به ترتیب ببندید تا بتوانید زاماکی را که مشکل دارد پیدا کنید.
همچنین بخوانید: نحوه تعویض لاستیک پنجره دو جداره
بسته نشدن پنجره به علت انقباض و انبساط پروفیل ها و خارج شدن از حالت اصلی
ضریب انبساط حجمی پروفیل های upvc بالا است و همین موضوع باعث می شود با تغییر فصل و سرد و گرم شدن هوا این پروفیل ها تغییر کنند. برای برطرف کردن این مشکل در اطراف پنجره فوم تزریق می شود. هم چنین باد خور های 4 میلیمتری نیز در اطراف محل نصب قرار داده می شود تا فضای مناسب برای انبساط و انقباض پروفیل ها ایجاد شود. در نتیجه اندازه گیری پنجره به صورت کاملا فیت و عدم محاسبه ی بادخور موجب می شود رگلاژ پنجره ها به هم بخورد.
بسته نشدن پنجره به علت مشکل اسپانیولت
شل شدن پیچ اسپانیولت باعث بیرون زدن آن از پروفیل و گیر کردن پروفیل به قطعات زاماک می شود. این مشکل به راحتی با چشم تشخیص داده می شود و با سفت کردن پیچ بر طرف می شود. اگر هم پیچ هرز شده می توانید از پیچی با شماره بزرگتر استفاده کنید. خرابی اسپانیولت پنجره دو جداره نیز ممکن است موجب گیر کردن پنجره شود. در اثر خراب شدن اسپانیولت، بادامک های آن با حرکت دستگیره حرکت نمی کنند. با کنترل دستگیره و مشاهده ی اسپانیولت ها می توان این مشکل را به راحتی تشخیص داد.
برای اطلاع از قیمت شیشه دو جداره در کرج با ما تماس بگیرید.
گیر کردن پنجره به علت کیفیت پایین و مشکلات لولا
اگر لنگه ی باز شوی پنجره بزرگ باشد و از لولا های معمولی با تحمل وزن پایین برای آن استفاده شده باشد، بر اثر سنگینی لنگه ی پنجره، لولا از جای خود خارج می شود. در این صورت بهتر است این لولا ها را با لولا هایی که قابل تنظیم هستند تعویض کنید. لولا های قابل تنظیم تحمل وزن لنگه های بزرگ را دارند و به راحتی رگلاژ می شوند.
در برخی موارد ممکن است پیچ نصب لولا ها شل شود و به راحتی سفت نشود. گالوانیزه های u شکلی که داخل پروفیل ها استفاده می شود مقاومت پنجره را بالا می برد و پیچ هایی که لولا ها با آن بسته می شوند را سفت می کنند. اگر این پیچ ها در پروفیل ها پیچانده شوند، پس از گذشت مدتی باعث شل شدن لولا ها می شوند و به اصطلاح پنجره خودش را می اندازد. در صورت عدم وجود گالوانیزه در پنجره باید به فکر تعمیر اساسی یا تعویض پنجره ی خود باشید. برخی از فروشندگان برای کاهش قیمت تمام شده، گالوانیزه را از پنجره حذف می کنند که این کار موجب بی کیفیت شدن و غیر استاندارد بودن پنجره می شود.
بسته نشدن پنجره به علت جدا شدن قسمت بالایی باز شو از قسمت لولا
این مشکل اغلب در پنجره های دو حالته که لولا از قسمت بالا جدا می شود و فقط به قیچی دو حالته متصل است، اتفاق می افتد. برای حل این مشکل حتما به یک تعمیر کار حرفه ای نیاز دارید. اگر پنجره ی شما به صورت اصولی و استاندارد ساخته شده باشد باعث می شود در صورت بروز یک مشکل به راحتی بتوان آن را با یک تنظیم و رگلاژ مجدد بررسی کرد. اما اگر در اندازه گیره و تولید پنجره مشکلی وجود داشته باشد برای رفع مشکل آن حتما باید پنجره را تعویض کنید.
همچنین بخوانید: علت زرد شدن پنجره upvc چیست؟ راه های از بین بردن آن
کج شدن لنگه ی بازشو ی پنجره
یکی از علت های بسته نشدن پنجره دو جداره، کج شدن لنگه ی باز شو می باشد. در این صورت برای بستن پنجره نیاز است تا لنگه را به سمت بالا فشار دهید. ممکن است این مشکل ناشی از کیفیت پایین تولید پنجره و یا نصب غیر حرفه ای پنجره باشد. در این صورت باید از یک تعمیر کار حرفه ای برای تنظیم و رگلاژ پنجره کمک بگیرید.
بسته نشدن پنجره به علت ابعاد غیر استاندارد
تولید درب و پنجره ها در ابعاد استاندارد یکی از موضوعات بسیار مهم است که بعضی از تولید کنندگان به آن توجه نمی کنند. ارتفاع بازشو درب ها و پنجره نباید از استاندارد های تعریف شدن بیشتر شده بیشتر باشد. توجه کنید که عرض بازشو نیز نباید از ارتفاع آن بیشتر باشد. اگر این موضوع رعایت نشود، این مشکل با رگلاژ، تعویض لولا یا تعمیر پنجره بر طرف نخواهد شد و پس از مدتی باز شو دوباره می افتد. به همین علت پنجره دو جداره بسته نمی شود.
راهکار هایی برای جلوگیری از خراب شدن پنجره دو جداره
پنجره ها نیز مانند بسیاری از وسایل دیگر به نگهداری صحیح احتیاج دارند. رعایت برخی از نکات در نگهداری پنجره دو جداره می تواند از بروز برخی مشکلات جلوگیری کند.
- لنگه ی باز شوی پنجره را بیش از حد تحمل آن باز نکنید.
- پس از هربار تمیز کردن پروفیل ها آن را به سرعت خشک کنید.
- هنگامی که هوا طوفانی است از باز گذاشتن پنجره پنجره خودداری کنید.
- برای باز و بسته شدن راحت درب و پنجره های دو جداره، می توانید آن ها را روغن کاری کنید.
ارس پن، تولید کننده انواع درب دوجداره در کرج