شیشه ضد حرارت چیست؟
ایمنی ساختمان یکی از دغدغههایی است که ساختمان سازان همواره به آن فکر میکنند. یکی از نکات خیلی مهمی که در ایمنی ساختمان بسیار موثر است، استفاده از شیشه ضد حرارت است. مهندسان ساختمان سازی درباره این شیشه اطلاعات کافی ندارند که منجر به استفاده اشتباه از آن میشود. در این مقاله به بررسی شیشه ضد حرارت میپردازیم. همراه ما باشید تا درباره این شیشه اطلاعات بیشتری به دست آورید.
همچنین بخوانید: برش شیشه سکوریت چگونه انجام می شود؟
شیشه ضد حرارت
شیشه ضد حرارت به شیشهای گفته میشود که در برابر آتش تا دمای ۱۶۰۰ درجه فارنهایت مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. این شیشه جلوی ورود آتش و دود ناشی از آتش به داخل را گرفته و امنیت محیط را تا حد قابل توجهی بالا میبرد. مقاومت این شیشهها در برابر شیشههای معمولی و سکوریت بسیار بالا بوده و در مواجه با حرارت نمیسوزند. این محصول تا دمای ۸۹۰ درجه مقاومت داشته و به راحتی شکسته نمیشود که سبب طول عمر آن گشته است. با استفاده از این نوع شیشهها میتوان از جان افراد محافظت کرده و جلوی خطرات را گرفت. در ساخت این شیشه سیلیس اکسید بوریک به مقدار زیادی استفاده میشود تا مقاومت آن افزایش یابد. به طور کلی به شیشههای مقاوم در برابر آتش که گرمای زیادی را تحمل میکنند، شیشه ضد حرارت میگویند.
همچنین بخوانید: زهوار پنجره دو جداره چیست؟
تاریخچه شیشه ضد حرارت
پژوهشگران اولین بار در کشور آلمان شیشه ضد حرارت را اختراع کردند. تا قبل از آن اگر پروژهای در معرض حرارت زیاد بود، در آن از شیشه استفاده نمیشد تا ایمنی افزایش یابد. با اختراع این مدل شیشهها در کاربردهای زیادی از آن استفاده میکنند؛ زیرا علاوه بر زیبایی مقاومت بالایی دارند که سبب افزایش طول عمر آن شده است. این شیشهها وزن کمی داشته و به راحتی میتوان آن را جا به جا و تمیز کرد. همچنین این محصول هدر رفت گرما را خیلی کم کرده و انرژی مصرفی را کاهش میدهد.
ارس پن، تولید کننده انواع درب و پنجره دو جداره در کرج
ویژگیهای شیشه ضد حرارت
شیشه ضد حرارت ویژگیهای متعددی دارد که از جمله آن میتوان به مقاومت و تحمل بالای آن در برابر حرارت اشاره کرد. این محصول در برابر صوت، حرارت و سرما نیز به عنوان یک عایق عمل کرد و اجازه ورود این موارد را به داخل محیط نمیدهد. با استفاده از این محصول میتوان در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و هزینه ها را کاهش داد. انقباض و انبساط آن پایین بوده و به همین دلیل میتوان شیشهها را به سرعت و به راحتی سرد و گرم کرد. این شیشه از لایههای متعددی تشکیل شده است که زمان ذوب شدن یا شکست را افزایش میدهد؛ بنابراین زمان زیادی صرف میشود تا آتش به نقاط دیگر ساختمان سرایت کند؛ در نتیجه میتوان گفت ایمنی بالایی داشته و میتوان به سرعت محیط را تخلیه کرد. در برابر مواد شیمیایی نیز مقاومت خوبی دارد؛ همچنین این شیشه در برابر ضربه نیز از مقاومت بالایی برخوردار است.
کاربردهای شیشه ضد حرارت
استفاده در شومینه: یکی از کاربردهای شیشه ضد حرارت استفاده در شومینه است. با توجه به طرح شومینه شیشه مورد نظر طراحی و تولید میشود. اول طرح مورد نظر روی شیشه ساده و خام برش داده شده سپس وارد کوره مخصوص میشود. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون کوره نگه داشته سپس از آن خارج میکنند. شومینه محیط منزل را زیبا و دلنشین کرده و گرمای مطبوعی را در محیط توزیع میکند. برای جلوگیری از ورود شعلههای آتش زا و گرمای زیاد آن به داخل باید شیشه ضد حریق را برای آن نصب کرد.
استفاده در آزمایشگاه: این شیشهها چون در برابر مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند، در شیشههای آزمایشگاه از آن استفاده میشود. این گونه احتمال آتش سوزی کاهش یافته و خطری افراد مشغول در آزمایشگاه را تهدید نمیکند.
استفاده در بخاری: با استفاده از شیشه ضد حرارت در بخاری جلوی ورود دود و گرمای زیاد آن به داخل گرفته میشود. این شیشه چون مقاومت و تحمل زیادی در برابر آتش دارد، علاوه بر گرم کردن محیط ایمنی را نیز افزایش میدهد.
شیشه نسوز شومینه
شیشه های نسوز شومینه از دو نوع اصلی ساخته می شوند:
- شیشه سکوریت: این نوع شیشه با حرارت دادن و سپس خنک کردن سریع شیشه معمولی ساخته می شود. این فرآیند باعث ایجاد ساختاری متراکم و مقاوم در شیشه می شود. شیشه سکوریت می تواند تا دمای 1200 درجه سانتیگراد را تحمل کند.
- شیشه سرامیکی: این نوع شیشه از ترکیب سیلیکا، اکسید آلومینیوم و اکسید لیتیوم ساخته می شود. شیشه سرامیکی می تواند تا دمای 1600 درجه سانتیگراد را تحمل کند.
شیشه های نسوز شومینه معمولاً در ضخامت های 3 میلی متر، 4 میلی متر و 5 میلی متر تولید می شوند. ضخامت شیشه معمولاً با توجه به نوع سوخت شومینه و میزان حرارت تولید شده توسط آن انتخاب می شود.
در هنگام خرید شیشه نسوز شومینه باید به نکات زیر توجه کنید:
- نوع سوخت شومینه
- میزان حرارت تولید شده توسط شومینه
- ضخامت شیشه
- اندازه شیشه
شما می توانید برای سفارش و خرید انواع شیشه دو جداره و درب دو جداره در کرج با ما تماس بگیرید.
انواع شیشههای مقاوم در برابر حرارت
شیشه ضد حرارت در جنسها و انواع مختلفی وجود دارد که به شرح زیر هستند:
شیشه ضد حرارت E_Integrity: این مدل شیشهها نسبت به مدلهای دیگر قیمت کمتری داشته و اقتصادیتر هستند. در صورت استفاده از این نوع اگر آتش سوزی رخ دهد، شعله و گازهای تولید شده وارد فضا نمیشود. البته لازم به ذکر است که گرمای حاصله از آتش سوزی وارد محیط شده و آن را گرم میکند.
شیشه ضد حرارت EI_Insulation: مقاومت این نوع زیاد بوده و هرگز شعله و دود از آنها عبور نمیکند. این شیشه چند لایه بوده و در برابر عبور حرارت مقاومت خیلی بالایی دارد. میتوان در مکانهای فرار، پلهها و آسانسورها از این شیشهها استفاده کرد تا پوشش دهی کاملی داشته و هرگز آتش نتواند به داخل وارد شود؛ همچنین این مدل در برابر صوت عایق بسیار قوی هستند.
شیشه ضد حرارت EW_Radiation Control: این شیشهها نسبت به سری E قابلیتها و امکانات بیشتری دارند. در زمان آتش سوزی این مدل حرارت کمتری را از خود عبور داده و مقاومت بیشتری دارد؛ همچنین در برابر دود مقاوم بوده و اجازه عبور و وارد شدن آن به داخل را نمیدهد. این ویژگی از مزیتهای بسیار مهم این شیشه است، چون دود دید را کم کرده و خاموش کردن آتش را سخت میکند. انرژیهای تابشی سبب گسترش آتش میشود که این شیشهها اجازه تبادل انرژی برای این اتفاق را نمیدهند. شیشههای تک جداره این مدل در ضخامت ۶ میلی متر و دو جداره در ضخامت ۲۴ میلی متر تولید میشوند. از ویژگی آن میتوان به مقاومت بالای آن در برابر ضربه اشاره کرد.
همچنین بخوانید: علت بخار گرفتن شیشه دو جداره چیست؟
سخن پایانی
شیشه ضد حرارت از جمله شیشههای پر کاربردی است که در برابر حرارت از مقاومت بالایی برخوردار است. این محصول در انواع مختلفی موجود بوده و با توجه به ویژگیهایی که دارد، در موارد مختلفی از آن استفاده میشود. از ویژگیهای بارز آن میتوان به مقاومت بالای آن به حرارت و ضربه اشاره کرد.